Passenger Terminal Amsterdam

Passenger Terminal Amsterdam

De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) is in het jaar 2000 gebouwd en inmiddels worden vele zeecruiseschepen aan de terminal verwelkomt.

Laatste update: 17 september 2020

De cruiseschepen doen Amsterdam aan en de organisatatie van Passenger Terminal Amsterdam zorgt voor de coördinatie en voor een efficiënte afhandeling van de ontvangst van haar passagiers. Jaarlijks worden er zo’n 300.000 passagiers ontvangen. Buiten het ontvangen zorgt PTA ook voor het inschepen van nieuwe passagiers en de bevoorrading van de schepen.

Bekijk de Cruisekalender voor PTA.

Momenteel wordt er gesproken dat de PTA gaat verhuizen naar de Coenhaven aan de westkant van de stad. Dit om het IJ te ontzien van grote cruiseschepen. Zodra hier nieuws over is zullen wij dat berichten. In ieder geval is de brug bij het Javaeiland van de baan.

Parkeergelegenheden
Direct onder Passenger Terminal Amsterdam is de Piet Heingarage. Cruisepassagiers kunnen gebruik maken van een speciaal tarief van €16,- per 24 uur. Bij terugkomst van uw cruise kunt u, voordat u uitrijdt, uw inrijkaartje activeren bij de receptie van PTA. Vraag bij de receptie van de terminal naar de overige details.

Op 10 minuten loopafstand van de terminal treft u Parking Centrum Oosterdok. Voor langparkeren is deze garage qua tarief erg vriendelijk.

U kunt ook gebruik maken van het parkeerterrein net buiten het centrum; P+R Zeeburg. Vanaf het parkeerterrein bent u met tramlijn 26 binnen tien minuten bij Passenger Terminal Amsterdam.

Met de trein
U komt aan op Amsterdam CS. U bent op loopafstand van de Passenger Terminal Amsterdam.

Adres Passenger Terminal Amsterdam (PTA)
Piet Heinkade 27,
1019 BR Amsterdam

Cruiseterminals